A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán tavasszal

Örményország, Körutazás Örményországban, Körutazás Örményországban
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

BIBLIAI ÉDENKERT - GRÚZ HADIÚT - KAUKÁZUSI SZKÍTIA
ÖRMÉNYORSZÁG - GRÚZIA
AZERBAJDZSÁN
KAUKÁZUSI BARANGOLÁS

Örményország a világ egyik legrégebbi civilizációjának bölcsője, itt halad a selyemút. A Kaukázus méltóságteljes hegyvonulatai, a kolostorok birodalma, a grúz hadiút és Baku, a „Kaszpi-tengeri Dubaj” teszi felejthetetlenné körutazásunkat.

Utazás: Bp. – Tbiliszi és Baku – Bp. útvonalon átszállással, Tbiliszi – Baku szakaszon közvetlen járattal
A körutazáson örmény, grúz és azeri autóbuszokkal.

Elhelyezés: **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás:
félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora a program szerint)


1. nap: Budapest – Tbiliszi
Repülés Budapestről átszállással Tbiliszibe. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Tbilisziben.

2. nap: Jereván – Dilijan – Gosavank – Szeván-tó
Határátkelés Örményországba, ahonnan örmény autóbusszal folytatjuk utunkat, elsőként a SZEVÁN-TÓ-hoz, Örményország gyöngyszeméhez. Rövid pihenő, séta Dilijan-ban. Kitérő a középkori örmény szellemi élet központjához, a GOSAVANK kolostorhoz. Az épületegyüttes leglátványosabb része a Szt. Gergely tiszteletére felszentelt V. századi templom. Folytatjuk utunkat a fővárosba, vacsora, szállás Jerevánban.

3. nap: Jereván
Ismerkedés Örményország fővárosával, JEREVÁN-nal. A település különleges hangulatát földrajzi fekvésének, természeti adottságainak köszönheti. Az autóbuszos városnézés során sorra vesszük a város legfontosabb nevezetességeit: Parlament, Elnöki Palota, Opera, Genocídium emlékhely stb. Programunkban a Matenadaran (kézirattár) látogatása is szerepel, ahol az időszámítás előtti időkből származó kéziratokat is őriznek a több tízezer kódex mellett, és jelentős a művészettörténeti gyűjteménye is. A napot kóstolóval egybekötött konyakgyár-látogatással zárjuk. Vacsora, szállás Jerevánban.

4. nap: Ecsmiadzin – Garni – Geghard
Irány ECSMIADZIN, Örményország ősi fővárosa, melyet az örmény kultúra központjának tartanak! Látogatás az UNESCO világörökségek közé választott székesegyházban és kincstárban, amely a IV. század elején épült, egy korábbi pogány szentély helyén. Továbbutazás az Azat-folyó völgyébe. Első megállónk a GARNI ERŐD, ahol az I. század második felében emelt pogány szentély áll, majd GEGHARD-ban a Szent Dárda kolostor templomát keressük fel. Vacsora Garniban, szállás Jerevánban.

5. nap: Kor Virap – Noravank
Délelőtt az örmény-török határ felé vesszük az irányt, ahol a bibliai Ararat lábánál álló KOR VIRAP (Mély Verem – kolostor) található. Érdekessége, hogy hajdanán tömlöcként funkcionált. Itt börtönözték be Világosító Szent Gergely apostolt is, minden örmény első pátriárkáját, térítő tevékenysége miatt. Innen gyönyörű kilátás nyílik az Ararát hegységre, ahol a Biblia szerint Noé bárkája kikötött. Továbbutazás az Arpa folyó mellékfolyójának völgyében NORAVANK kolostorhoz. Vörös színű sziklák között a XIII – XIV. században püspökségi székhely és fontos kulturális központként ismerték. Szállás Jerevánban.

6. nap: Sanahin kolostor – Hagpat kolostor – Tbiliszi
Délelőtt látogatás a SANAHIN és HAGPAT kolostoroknál, melyek nemcsak egyházi központok voltak, de felsőoktatási intézményként is elismerést vívtak ki a XI. század elejétől. Határátkelés Grúziába. Vacsora, szállás Tbilisziben.

7. nap: Grúz hadi út – kaukázusi kirándulás
Kirándulás a Kaukázus bércei között. Első megállónk a híres „Grúz hadi út” mentén fekvő ANANURI épületegyüttese, mely Grúzia egyik legősibb családjának, az Aragvi hercegek rezidenciája volt. Időjárás függvényében továbbutazás terepjárókkal a 2.170 m magasságban található Gergeti Szentháromság templomhoz, lenyűgöző völgyeken, erdős tájakon és hágókon keresztül. Vacsora, szállás Tbilisziben.

8. nap: Tbiliszi
Grúzia fővárosa több mint 1500 éves múltra tekint vissza. Látképét meghatározza a várost körbeölelő hegyek vonulata. Egész napos városnézés TBILISZI-ben. Az óváros színes homlokzatú házai, templomai stb. lenyűgözik a turistákat. A Szentháromság Székesegyház, ahogy a helyiek nevezik, a Sameba, a Dél-Kaukázus legnagyobb építménye és egyben a Grúz Ortodox Keresztény Egyház legnagyobb temploma is. A Metekhi dombon álló templom a XIII. században épült. A Chardin a főváros centruma, ahol kávézók, üzletek sora található. Látogatás a Nemzeti Múzeumban. Vacsora, szállás Tbilisziben.

9. nap: Mcheta – Uplisztszik
MCHETA Grúzia egyik legrégibb városa és a világörökség része. A város templomépítészetéről nevezetes. A legősibb templom a Szveti Choveli, amit az első keresztény grúz király felesége építtetett a IV. században. A ma látható épület a XI. századtól bővült és az ország legnagyobb temploma volt az új tbiliszi katedrális megépüléséig. A Jvari monostor a VI–VII. századi építészet remeke. UPLISZTSZIK barlangvárosát az i.e. I. században alakították ki, a lakóhelyiségek mellett pogány- és keresztény templommal, színházzal, boros pincével. Vacsora, szállás Tbilisziben.

10. nap: Tbiliszi – Baku
Menetrend függvényében délelőtt repülés Tbiliszi – Baku útvonalon. BAKU-ról mindenkinek az olaj jut eszébe. Ez nem véletlen, hiszen már az ókorban felfedezték a kiváló minőségű „fekete aranyat”, amelyet nagy tételben vásároltak, fűtésre, világításra és gyógyászati célokra egyaránt használták. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel: az óváros zegzugos utcái, Leánytorony, a tengerparti sétány, Mártírok emlékműve stb. Látogatás a Sirvánsahok palotájában, amely felkerült az UNESCO világörökség listájára is. Vacsora, szállás Bakuban.

11. nap: Baku – „Festett hegység” – Khinaliq – Baku
Reggeli után utazás Guba felé. Útközben rövid megálló és fényképezési lehetőség a KIZHI közelében elterülő azeri „Festett-hegység”-nél. Ehhez hasonló természeti különlegesség az USA nyugati partján, valamint Kínában is felfedezhető. Időjárás függvényében „terepjárókkal” felkapaszkodunk KHINALIQ-ba, amely 2500 méteres magasságban fekszik a Nagy-Kaukázus ormai között. A hegyi falucskában a mai napig még mindig szinte csak őslakosok laknak sajátos nyelvhasználattal. Egyesek szerint az ősi lakók a mai Dagesztán területéről vándoroltak ide, mások szerint az ott élő Kaukázusi Albánia egyik törzsének leszármazottai. Vacsora, szállás Bakuban.

12. nap: Gobusztan – „Iszapfortyogó”
Kirándulás GOBUSZTAN-ba. A különleges tanúhegyen (kb. 500 hektár) sok ezer sziklarajz található, némelyik több ezer éves. Ezek közül az alkotások közül láthatunk néhányat. Rövid pihenő a különleges természeti képződményeknél, az iszapfortyogóknál. Délután szabadidő. Vacsora, szállás Bakuban.

13. nap: Tűz temploma – Baku – Budapest
Délelőtt a főváros közelében, SZURAHANI-ban található Tűz templomát keressük fel. Napjainkban szinte alig akad olyan turista, aki azerbajdzsáni utazása során az egykori Zoroaszter-szentélybe, későbbi karavánszerájba ne látogatna el. Majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:

Örményország:
- Ecsmiadzin: Katedrális és templomai
- Geghard monostora és az Azát-folyó felső szakasza
- Sanahin kolostor
- Hagpat kolostor
Grúzia:
- Mcheta város történelmi emlékei
Azerbajdzsán:
- Baku óvárosa
- Gobusztáni sziklarajzok


Repülőtéri illeték: kb. 95.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 138.600,- Ft

Szervizdíj / borravaló a helyiek számára: 50,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízumok:
- Azerbajdzsáni vízum + ügyintézés díja: 12.000,- Ft (Itthon fizetendő!)
Irodánk intézi, ehhez szükséges az útlevél színes, kiváló minőségű scannelt másolata.
- Örményországba és Grúziába magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5%.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok